ekoMuzej Mura SI HR
HRV SLO ENG DEU
 
 
Dokležovje
SVETI MARTIN NA MURI, ŽABNIK
Ponuda Ekomuzeja Mura:
• Plivajući mlin na Muri
• Vožnja skelom
• Najsjevernija točka Hrvatske
• Etnološka zbirka

Tradicionalne manifestacije:
• Međunarodni spust murskih ladji (lipanj/srpanj)
• Dan turizma (kolovoz)
• Martinje (studeni)
 
   Informacije
Općina Sveti Martin na Muri
Trg svetog Martina 7, 40313 Sveti Martin na Muri
T: +385 (0)40 868 231
E: opcina.sveti.martin.na.muri@ck.t-com.hr
www.svetimartin.hr

LOKACIJE
Beltinci
Dokležovje
Hotiza
Ižakovci
Lipa
Melinci
Mursko Središće/Peklenica
Muzej Međimurja Čakovec
Podturen
Razkrižje/Gibina
Sveti Martin na Muri/Žabnik
veti Martin na Muri je smješten u dolini između zadnjih sjevernih brežuljaka i međimurskih gorica prema rijeci Muri. Općinu sa bogatom poviješću (stari rimski grad Halicanum), prekrasnim zaštićenim krajolikom rijeke Mure (Regionalni park Mura-Drava), brojnim tradicijskim manifestacijama, prekrasnom wellness oazom oplemenjuje brižan i uvijek dobro raspoložen Međimurec.

Jedna od posebnosti je mlin nalik mlinovima kakvih je na desetke prošlog stoljeća bilo uz rijeku Muru, a izgradili su ga domaći majstori. Nestankom mlinova ugasili su se i tradicijski obrti vezani uz gradnju i održavanje navedenih objekata, upravo iz toga razloga smo napravili mlin kako bismo se sjećali na nestale tradicijske obrte i zanate.

Najsjevernija točka kao novi turistički proizvod odlično je mjesto za obilježavanje trajne uspomene na najsjeverniju općinu u Republici Hrvatskoj. Bogata gastronomska ponuda, prekrasna wellness oaza, mogućnost bicikliranja po prekrasnim biciklističkim stazama, splavarenje starim drvenim lađama po rijeci Muri, povorka starih običaja i zanata i mnoge druge brojne turističke ponude zasigurno će Vam obogatiti doživljaj i sjećanje na naš kraj.

 
 

ekoMuzej Mura©2012 - Sva prava pridržana